Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

Creatieve coaching & Art

Hoe kunnen mijn dromen realiteit worden?

Deze vraag stelde ik mijzelf naar het zoeken naar mijn verhaal. Wat is nu mijn verhaal? Mijn avontuur begon op dezelfde manier als van jou, ondanks verschillen herken je jezelf misschien in mijn verhaal? Doordat ik graag alles perfect wilde doen en opkeek naar hoe andere mensen hun leven leiden, heb ik lang geleden bedacht dat mijn leven middelmatig was, niet fantastisch maar zeker ook niet slecht. Ik leefde mijn leven, terwijl ik ondertussen verlangde naar vrijheid en het gevoel ergens helemaal thuis te horen. Dromen bleek een prima uitvlucht om uit die middelmatigheid te ontsnappen en wel die vrijheid te ervaren. Als ik ergens uitzonderlijk goed in ben dan is het wel (dag) dromen ;). Dromen blijken helaas geen realiteit te zijn. Om ook plezier in het dagelijkse leven te krijgen, ging ik op zoek naar antwoorden op de vraag; hoe kunnen dromen realiteit worden? Daarvoor moet je op zoek naar wie jij bent, wat jij belangrijk vindt, waar jij van droomt!

Hoe ik antwoorden op deze vragen ontdekte:

  1. Mijn gevoel volgen , zonder naar dat nare stemmetje in je hoofd te luisteren. (Lees; wat een goed gevoel oplevert, waar word je blij van.) Begin met kleine dingen zoals; met blote voeten lopen, vliegeren op het strand ( combi is ook leuk), boek lezen e.d.  Sinds ik volg waar ik stiekem heel erg blij van word is dat vervelende stemmetje ook minder aanwezig. Je loopt echt niet in 7 sloten tegelijk, dus vraag jezelf af; wat zijn jouw guilty pleasures?
  2. Creëren zonder dat het iets, mooi of perfect hoeft te worden. Ik creëer graag door te schilderen met mijn handen, krassen met krijtjes, koken met wat er in huis is, zingen onder de douche (sorry buren), dansen met mijn kinderen. Vooral bij het schilderen vertellen de beelden die toevallig naar voren komen mij het meeste. Daarmee kom ik gelijk op het volgende punt;
  3. Reflecteren, kijk naar de toevalligheden in je leven, vallen er dingen op die je voorheen niet zag, heb je vaak dezelfde gedachtes of ideeën, wat vertellen de beelden over jou? Schrijf en teken ze, want jouw verhaal is belangrijk. Ook al deel je het alleen met jezelf, er valt genoeg te leren van het proces en ook terugkijkend op de geschreven pagina’s in de toekomst. Op deze manier geef je structuur aan de chaos in je hoofd. Verzamel al die gedachte, woorden, foto’s, gevoelens, tekeningen en momenten.

Er is zoveel veranderd sinds ik deze drie stappen volg, niet zozeer voor de buitenkant zoals ik aanvankelijk had bedacht. Van binnen des te meer, want ik voel mij nu vrij om te kiezen en te doen wat ik fantastisch vind.

Ik kies nu om mijn dromen te leven! en jij?

Als creatief coach begeleid ik kinderen v.a. 8 jaar tot volwassenen.  D.m.v. teken/schildersopdrachten ontdek je jouw persoonlijke verhaal. Zo krijg je inzichten in jouw lijf, gedachten en gevoelens en sta je zekerder in de buitenwereld.
Je hoeft geen kunstenaar te zijn, zoals jij het doet is het goed.

gratis inspiratiegesprek

Hanneke van Beek                                                                                                                                                                                                             creatieve coach

www.tekenhuys.nl                                                                                                                                                                                                    info@tekenhuys.nl

 

 

 



Geef een reactie