Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

Creatieve coaching & Art

7 tips om uit je comfortzone te stappen

“waar de weg je heen brengt, loop met gesloten ogen naar het onbekende”

Iedereen is ergens bang voor, soms voor meerdere dingen tegelijkertijd. Op een moment in de tijd dacht ik dat ik al mijn angsten wel opgelost had. Ik waande mij vrij, maar toch kwam er een oud stukje tevoorschijn die ik liever verberg onder een deken van oordelen en schaamte. Dat zenuwachtige gevoel van; wat als ik niet goed genoeg ben, wat als het niet lukt? Jaren geleden had ik precies hetzelfde, ik stapte ergens in waarvan ik wist dit gaat mij helpen, want de zenuwen gierde door mijn lijf. Het omhelsde alles waar ik liever niet naartoe wilde. Het laatste zetje werd gegeven en daar ging ik op weg , zelf rijden in en ( grote) auto van een ander, een ander land waarvan ik de taal niet machtig ben, mij bewegen in een weekend met onbekende mensen. Te raar, maar waar ik bang voor was ( auto stuk, niet kunnen communiceren, onaardige mensen e.d.) gebeurde niet. Op de terugweg had ik letterlijk het stuur in handen en wist nu kan ik alles aan!

Door de angst heen

Van de week sprak ik met iemand over angsten. De eerste gedachte was haar op te beuren en te zeggen: “ga ervoor, door de angst heengaan levert je zoveel op” o.a. gebaseerd op mijn eigen ervaring met de autorit. Tot ik merkte dat ik het eigenlijk tegen mijzelf had. De hele week liep ik al te dubben. Zal ik wel mijn stem laten horen of niet? Het oude doet ze het of doet ze het niet verhaal. Nou ik heb besloten om het wel te doen en thuisgekomen gelijk maar de eerste stap gezet ( voordat ik mij weer zou bedenken ;).

Voor iedereen die van kleine beren grote beren maakt;

1-  Verklein die te grote beer in knuffelbeertjes

2 – Zet ze op een rij en lijst in

3 – Visualiseer hoe het is als je deze angst niet had, wat kun je dan allemaal doen?

4 – Begin bij stap 1 ( doe het nu meteen!)

5 – Wees supertrots bij elke stap die je kan afvinken

6 – Ook als het even niet lukt, blijf positief

7- Voordat je het in de gaten hebt omhels je die grote beer )*

Want juist bij die grote beer kun je de angst loslaten en komt er ruimte voor nieuwe inspiratie. dat is waar de magic happens…

comfortzone angsten overwinnen hoe kleine stapjes magic stralen persoonlijke groei

 

 

 

 

 

 

Meer info Creatieve Coaching

Dream * create * inspire

Hanneke van Beek – Creatieve Coach & kunstenaar

www.tekenhuys.nl – info@tekenhuys.nlGeef een reactie