Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

Creatieve coaching & Art

9 manieren om 2018 positief te beginnnen

2018, een nieuw jaar, nieuwe kansen

Alle festiviteiten zijn verleden tijd en zijn inmiddels herinneringen. Deze week kijken we naar het landschap van de komende twaalf maanden. Een nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden om te groeien en te ontdekken.

Al die mogelijkheden kunnen je ook een beetje verlammen, je wilt bepaalde dingen graag anders doen, en het begin van het nieuwe jaar is daar een uitgelezen kans voor. Deze week zul je waarschijnlijk al meerdere gesprekken hebben gehad over al die goede “voornemens”, om te ontdekken waar jij echt de focus wilt leggen.

Helaas gebeurt het maar al te vaak dat deze ‘ ik -ga – het – nu – echt- anders -doen’ voornemens vaak als sneeuw in de zon verdwijnen. Ze verdwijnen omdat je gefocust bent op het doen, bijvoorbeeld meer sporten. Om iets te hebben, meer energie om uiteindelijk iets te zijn, meer zelfvertrouwen. Wil je echt positieve veranderingen in je leven draai het eens om in het zijn – doen – hebben model. Want wanneer je start vanuit een positieve intentie gaat het doen en bereiken van je doel veel makkelijker. Vandaar dat ik geen voornemens heb, maar kies voor een woord van het jaar.

Woord van het jaar

Het is flexibeler, vergevensgezinder en een leidraad /thema voor het hele jaar. Aan het einde van het jaar kijk ik terug en zie wat het mij heeft geleerd, waar het me heeft uitgedaagd, en hoe het mij heeft ondersteund. Afgelopen drie jaar hebben de woorden van het jaar mij zeker uitgedaagd en een focus gegeven waar ik meer van wilde in mijn leven. o.a. connectie ( verbinden op alle vlakken).  Afgelopen jaar was het stralen, eigenlijk vond ik dit woord veel te suf, maar het heeft mij geleerd om mijzelf te laten zien, gewoon Hanneke en ook dat dat soms best moeilijk is.

Hoe vind je jouw woord?

Waarschijnlijk heb je bij het lezen al meerdere woorden in gedachten. Zo niet volg de volgende stappen;

1 – Kies 1 woord! Het heet niet voor niks “woord-van-het-jaar”. Als je meerdere woorden kiest verdeel je je aandacht op meerdere gebieden. Terwijl 1 woord juist op alle gebieden in je leven doorwerkt.

2 – Laat het iets zijn dat helemaal bij jou past, het mag imperfect zijn.

3 – Komt er nog niks omhoog? Blader eens door een boek of tijdschrift. Welk woord springt eruit? Zet je actieknop even uit, wandel in het bos of staar wat voor je uit. De beste ideeën komen als je het zoeken loslaat.

4 – Schrijf op waarom dit woord perfect is voor jouw nieuwe jaar

5 – Op welke momenten leef je dit woord al en wanneer nog niet?

6 – Hoe zou je leven er aan het einde van het jaar uit zien als je elke dag leeft met dit woord in gedachten? Schrijf 10 dingen op.

7 – Wat heeft je tegengehouden tot nu toe,  schrijf 5 ideeën op die je kunnen helpen.

8 – Maak een collage, schilderij, of schrijf het woord op en zet het op een plek waar je het elke dag tegenkomt. ( screensaver kan ook). Deel je woord met anderen, want hardop jouw intentie delen maakt het ook echter voor jezelf.

9 – Laat de uitkomst los en geniet!

Ik hoor graag hoe deze blog je geholpen heeft met het kiezen van je woord en wens je een jaar gevuld met creativiteit, inspiratie en vreugde om je dromen en doelen te leven.

 

Hanneke van Beek- Find the story within

Creative coach en Artist

www.tekenhuys.nl – info@tekenhuys.nlGeef een reactie