Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

Creatieve coaching & Art

Kinderen

‘Jij mag zijn wie je bent, om te worden wie je bent’

Hoe werkt creatieve kindercoaching:     

Tekenhuys kindercoaching is er voor kinderen vanaf 8 jaar tot jongvolwassenen. Je kind brengt zelf in beeld d.m.v. teken/schildersopdrachten wat er vanbinnen speelt. Ik kijk samen met hem of haar op een positieve manier en zonder oordeel, naar de kracht in de beelden en welke oplossingen er zijn voor de problemen waar je kind tegen aan loopt. Hierbij zet ik Braingym, natuurcoaching, rollenspel, visualisaties en ademhalingstechnieken in waar nodig. Ieder kind tekent wat het op dat moment aankan, als kindercoach volg ik hierin en ligt de focus bij het vinden van mogelijkheden, kwaliteiten en het leren van vaardigheden.

Situatie uit de praktijk:
Naar aanleiding van de draak vraag ik o.a. Wat is er het beste gelukt? Wat kan de draak? Antwoord: vuurspuwen en de barbecue aansteken ;). Zullen we samen is vuurspuwen? Welke woorden zouden er in het vuur zitten?  Zo ervaart je kind zijn/haar eigen kracht spelenderwijs. Daarnaast zijn er in een beeld ook vaak dingen die niet kloppen, bv. kleine vleugels t.o.v. een groot lijf. Je kind weet zelf altijd een oplossing te verzinnen, in dit geval grotere vleugels tekenen. Door dit lijfelijk te ervaren (naspelen) en te koppelen aan de hulpvraag komen er inzichten en staat je kind steviger in zijn/haar schoenen.

Ervaringen van klanten:
Moeder
“Van tevoren was ik nogal sceptisch, maar achteraf ben ik heel erg blij wat de coaching voor mijn dochter heeft betekent. Hanneke heeft mijn dochter goed begrepen en aangevoeld, bijzonder wat er allemaal uit de tekeningen is gekomen. Mijn dochter maakt sindsdien makkelijker contact en speelt vaker buiten met leeftijdsgenoten.”

Jongen 10 jaar
“Ik kreeg een “drakenei” mee naar huis. Die heeft echt geluk gebracht, want ik heb met voetballen een doelpunt gescoord!”
Meisje 9 jaar
“Ik vond het heel leuk om elke keer iets nieuws te maken en ook samen spelen wat ik getekend had. Daar moest ik vaak om lachen.”

Kosten: 50 euro per uur
Kan ik iets voor je betekenen of heb je een vraag over de tekening van je kind?   

Gratis inspiratiegesprek