Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

Creatieve coaching & Art

Creatief leven

Een tijdje geleden zei iemand tegen mij: “jij werkt alleen maar op het creatieve vlak”.

Ik stond er even van te kijken, want creativiteit betekent voor mij zoveel meer.

Creativiteit is nl. niet hetzelfde als artistiek zijn, het gaat erom hoe en waarom je kiest te creëren. Het is creatief als je jouw intentie en energie ergens in legt. Bovendien inspireert het niet alleen jezelf maar ook de mensen om je heen!
Elke dag CREËER je jouw leven en heb je een keuze.
Creativiteit is je ideeën tot leven brengen, dit kan zijn door te koken, sporten, verhalen schrijven, sociale contacten, schilderen, zingen en springen.
Welke vorm je ook kiest het zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf komt.

“What every artist must learn is that even the failed pieces are essential”

En ja dan mislukt er ook wel eens wat, dat wat je in je hoofd hebt blijkt niet te werken, te kunnen of te mogen. Soms is het gewoon pech en een andere keer hadden we misschien iets te hoge verwachtingen. De taart die je in gedachten had was in gedachten 10 verdiepingen hoog, die pirouette zag er op tv zo makkelijk uit en een foto natekenen, ach dat kan toch iedereen….
Door deze innerlijke of uiterlijke weerstand(en) word je enthousiasme  snel weer in de prullenbak gegooid en blijft er een knagend gevoel achter. Wat ga je doen? Blijf je zitten met dat gevoel of zie je een mogelijkheid dat die weerstand je helpt om verder te komen. Wil het je iets vertellen, zijn er nog andere mogelijkheden en is het oorspronkelijke idee een eerste stap om te kijken of je er wel echt voor wil gaan? Wat gebeurt er als je die eerste stap wel zet? Ik kan je niet beloven dat het een easy peasy weg word, maar wel een die je dichter bij jezelf brengt.

Deze weg laat zich mooi verbeelden, dat wat je met je handen creëert word een metafoor voor wat je letterlijk in je leven ervaart en wenst. Juist als je weerstand voelt tegen het creëren zelf.  Laat je je tegen houden door dat duiveltje op je schouder? Die je vertelt dat je helemaal niet creatief bent, je er beter niet aan kan beginnen, het nu veilig is en vertrouwd. Wat oké is totdat je er niet meer tegen kan en een uiting zoekt voor dat knagende gevoel dat er toch meer in zit dan je nu doet.

Wat wil jij creëren in je leven?

Als je daar geen duidelijk antwoordt op weet kan het helpen om er op een andere manier naar te kijken. Want wat nu als ik je vertel dat het juist de bedoeling is dat het niet zo werd als je in gedachte had?
Want ik geloof dat met het mislukken van die tien verdiepingen taart er een nieuw-speciaal-zoals-geen-ander-hem-kan-maken-taart uit komt , de pirouettes samen met je kinderen uitmondt in Jan huigen in de ton en die foto…kopietje is ook leuk als kleurplaat ;).

Dus ga aan de slag met dat ene idee die je steeds in de prullenbak gooit…

Als creatief coach begeleid ik kinderen v.a. 8 jaar tot volwassenen d.m.v. teken/schildersopdrachten breng je in beeld wat er van binnen leeft. Zo krijg je inzichten in jouw lijf, gedachten en gevoelens en sta je zekerder in de buitenwereld.
Je hoeft geen kunstenaar te zijn, zoals jij het doet is het goed.

Ervaring van een klant: ” ik wist niet dat er zoveel uit de beelden gehaald kon worden. Nu voel ik pas wat ik voorheen alleen in mijn hoofd had. Zo krijg ik er meer grip op en word de warboel in mijn hoofd veel rustiger.”

 

Wil jij ook meer inzicht creëren zonder teveel in je hoofd te blijven piekeren?
Mail of bel me dan voor gratis intake gesprek, dan zie ik je graag in het Tekenhuys atelier.

Hanneke  van Beek

dream * create * inspire*

www.tekenhuys.nl  –  info@tekenhuys.nl

 Geef een reactie