Setup not complete. Please add your Bloglovin' URL to the Bloglovin' Button in the dashboard.

Creatieve coaching & Art

Hoe vind ik zelfvertrouwen?

Zelfvertrouwen of bescheiden?

Een dag zoals alle andere, toch was deze anders. Een gesprek gaf inzicht in hetgeen iedereen soms tegenaan loopt. Het gevoel van zelfvertrouwen is verdwenen, je leeft, maar jouw eigenwaarde is naar de achtergrond verhuist. In het gesprek deelde iemand met mij een mooi verhaal over een seminar. Er werd een boek uitgedeeld voor degene die het wilde hebben. De hele zaal stak zijn hand op. Er werd nog een keer gevraagd: “wie wil dit boek hebben?”. Op dat moment stond er iemand op en liep naar voren met uitgestoken handen. Een tweede persoon liep er langs, pakte het boek en zei: “dankjewel”. Een hele zaal vol met mensen en 1 die het lef had. Wie zou dit ook gedaan hebben vroeg ik mij af? Vol zelfvertrouwen iets halen omdat jij het waardt bent. Het zit er zo ingebakken; bescheidenheid is volgens vele een goede karaktereigenschap, jezelf wegcijferen en veel voor anderen over hebben. Natuurlijk het is prachtig , maar minder geweldig als je jezelf vergeet. Met die bescheidenheid blijft namelijk dat boek of je dromen altijd op afstand.

De gouden pot aan het einde van de regenboog

Nog een mooi verhaal over de gouden pot aan het einde van de regenboog. We weten wel dat het een sprookje is en die pot met goud nooit binnen handbereik komt. Toch lopen we massaal te zoeken naar dat ene, hetgeen je echt gelukkig van wordt, jouw pot met goud. Ben je ook moe van het lopen langs die regenboog? Sta maar stil….en weet dat die pot goud nergens anders te vinden is dan in jouw eigen spiegelbeeld. Op dat moment veranderd alles, nu kun je je eigen regenboogkleuren (talenten) gaan volgen. Het hoeft niet snel, begin bij wat je weet, waar werd je vroeger blij van als kind? Want waar je goed in bent geeft zelfvertrouwen. Vertrouw op jouw weg, soms met bergen en kronkelpaadjes , maar je bent op weg!  Ook als je in een donker bos terechtkomt, weet dat jouw pot goud licht geeft, leer en laat achter wat je niet meer nodig hebt.

Dit is mijn weg

Mijn weg is die van creativiteit en persoonlijke groei combineren, inspireren en creëren. In het zoeken naar het delen van mijn weg raakte ik afgeleid. Ik vergat af en toe stil te staan en de creativiteit was ver te zoeken. Ik was met zaken bezig die een ander veel beter kan, miste het weten wat er goed is voor mij. Niks lukte in mijn ogen, het gevoel vast te zitten en niet meer kunnen vertrouwen op de weg en in mijzelf.  Totdat ik er moe en vooral moedeloos van werd. Nu vraag je jezelf vast af: “waarom laat jij je afleiden?”, tenminste dat vroeg ik mijzelf af ;-). Inmiddels weet ik het antwoord. Het is niet de bedoeling dat de weg heel smooth recht vooruit gaat, van de kronkelpaadjes en de bergen leer je het meest. Ik maakte een plan, andere keuzes die dichter bij mijn eigen waarheid horen en liet ook dingen achter. De paadjes kronkelen nog steeds wel is, het verschil is dat ik nu vertrouw.

“Het lot had de hoge bergen op mijn weg geplaatst,

ik zou met opzet de hoogste kiezen, want het uitzicht op de top is het mooiste”

Kies jij ook voor het mooie uitzicht? Ik loop graag een stukje met je mee op jouw weg, zodat jij i.p.v. een zoeker een vinder wordt.

Creatieve coaching geeft inzicht door het onzichtbare in beeld en woord te laten zien. Juist ook als je absoluut niet creatief bent!

Ervaring klant: “Ik voel mij veilig, serieus genomen en geprikkeld om verder te gaan door de coaching. Durf steeds meer van mezelf te laten zien. Ik voel mij zekerder, rustiger, stabieler en vrijer! Ik raad je aan heel veel mensen aan.”

Mail naar info@tekenhuys.nl voor een gratis inspiratiegesprek en zie ik je snel

Hanneke van BeekGeef een reactie